Artiklar om mobila bredband

Typer av Mobila Internet enheter

Mobiltelefon och Internet transportörer säljer mobilt bredband USB laptop minnen eller bärbara datorer med inbyggd mobilt Internet. De bärbara datorer som de säljer har en inkluderad 3G mobilt bredband modem som kopplar ihop användare direkt till Internet. De som köper den bärbara datorn håller behöver bara koppla in den i USB-porten på sin egen laptop för att börja surfa på webben.
Användare som har en bärbar dator med ett inbyggt trådlöst kort kan ansluta till Internet med bara enheten. Den trådlösa kortet gör det möjligt för datorn att plocka upp en signal från öppna trådlösa nätverk, på andra platser som erbjuder gratis trådlös åtkomst, och Wi-Fi hotspots i sajter som kaféer och flygplatser. En bärbar dator som innehåller ett integrerat trådlöst kort är en av de mest bekväma Mobila enheterna, eftersom den tillåter användaren att få tillgång till, redigera och bifoga alla nödvändiga handlingar till ett e-post meddelande.Vad är Mobilt Internet?

Mobilt Internet är tillgång till webben med en mobil enhet som är ansluten till ett trådlöst nätverk.
Under 2008 översteg mobil tillgång stationär dator-baserad tillgång till Internet för första gången användare kan ansluta trådlöst till Internet med hjälp av enheter som Smartphones, trådlös USB-minnen, eller bärbara datorer med inbyggt trådlöst kort. Eller så kan man använda sig av det mobila nätet som 3G eller 4G. En laptop kan även använda sig av 3G mobilt bredband via en 3G-dongle. Detta är bra så det inte finns trådlösa nätverk i närheten.

Hur fungerar mobilt bredband?

Mobilt bredband fungerar med antingen en liten bärbar USB-modem (kallas ofta för en dongle, eller bredband stick), ett datakort eller en inbyggd anordning (på vissa bärbara datorer) för att ansluta till Internet med samma signal mobiltelefoner använder sig av. Detta betyder, var du än är, så länge du kan få en signal från din mobil bredbandsleverantör, kan du ansluta till webben.

 

 

Fungerar mobilt bredband utomlands?

Vissa mobilt internet abonnemang har en blockering på dem så det är endast möjligt att använda dem i Sverige men om dom inte har det kan du kan använda dem i något land ditt mobila bredbands leverantör har ett avtal med. Priserna har sjunkit en hel del på senare tid, särskilt i Europa, men det är fortfarande en dyr hobby